Monsanto schrapt rechtzaak, helaas!

Het mag gerust een verbluffende ontwikkeling heten: Monsanto heeft haar rechtszaak tegen twee Nederlandse sojameel-importeurs gestaakt.

Verbluffend, omdat deze zaak de eerste is waarin vragen zijn gesteld aan het Europees Hof over de uitleg van de Biotechnologie-richtlijn. Nu de zaak geschrapt is, heeft de rechtbank geen belang meer bij het antwoord op de vragen. Dat is jammer, want lang niet iedereen was even overtuigd van de helderheid van de richtlijn.

De Advocaat-Generaal van het Europees Hof, Mengozzi, gaf eerder wel al een conclusie, die sterk in het nadeel van Monsanto was. Het is natuurlijk denkbaar dat Monsanto daar zo door aangeslagen was dat het besloot het bijltje er maar bij neer te gooien, maar wie de virulente aanval door Monsanto’s advocaten op die conclusie leest, zal dat nauwelijks geloven.

De door Monsanto verdedigde stellingen leken hoe dan ook geen hout te snijden, zoals hier al eerder werd verdedigd. Het systeem van de richtlijn werd door Monsanto volstrekt ontkend. Maar het is jammer. Nu blijft het toch min of meer gissen naar hoe art. 9 van de Biotechnologierichtlijn moet worden geïnterpreteerd.

Zie ook dit bericht op Boek9.nl.

Over krachtblog

Advocatenkantoor in Amsterdam, gespecialiseerd in Intellectuele Eigendom en effectieve procedures.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.